Zelf bouwen: een tweede huisje vlakbij huis

Kamperen is ‘hot’. En nee, dan hebben we het op Distelloo natuurlijk niet over glamping of andere luxe kampeertrend. Wij verwelkomen de laatste jaren steeds meer jonge gezinnen op de camping die kiezen voor een vaste plek om vakantie te vieren. Voor een seizoensplaats of zelfs een vaste stacaravanplek waar ze helemaal hun eigen plek van maken. Baas boven baas is er natuurlijk altijd. Lieke en Robert uit Waalwijk pakken het groots aan: zij bouwen een compleet nieuwe stacaravan, een sfeervol tweede huisje vlakbij huis voor hen en hun vijf kinderen: Meis, Dijk, Keesje en de kleine tweeling Beer en Maas.

Kamperen is niet nieuw voor deze familie. “We houden van die vibe van kamperen”, vertelt Lieke enthousiast, terwijl ze met een schuin oog de kleintjes in de gaten houdt die buiten met elektrische schroevendraaiers en houten planken in de weer zijn om te ‘helpen’ op de bouwplaats. “Even ontsnappen aan de drukte van alledag, lekker met elkaar, geen wasmachine die piept, niemand die aan de deur staat. Op de camping heb je veel meer tijd voor de kinderen – gezellig spelen op het veld -, voor elkaar — goede gesprekken bij het kampvuur – en heb je zelfs nog tijd over om een boek te lezen! Dat is toch heerlijk.”

Net iets meer comfort in een stacaravan
Wij kiezen voor een camping dichtbij huis omdat Robert in de zomervakantie moeilijk vrij kan krijgen. Met onze seizoensplaats vorig jaar op Distelloo konden we toch de hele zomer vakantie vieren met de kinderen en hij kon gemakkelijk vanuit daar naar zijn werk. Dat beviel erg goed, maar met zevenen in een kleine caravan is toch wel behelpen. Vrienden van ons kochten een stacaravan en dat leek ons ook wel wat. Het idee was om een oude caravan op te knappen, maar uiteindelijk leek het ons net zo gemakkelijk om er zelf een te bouwen. Mijn schoonvader is aannemer en zelf kunnen we ook wel wat. Nu kunnen we het helemaal inrichten zoals we willen. Vijf kinderbedden, een tweepersoonsbed, een keuken, badkamer en ruime veranda. Alles zit er op en aan. En door creatief te zijn met bouwmaterialen en veel op Marktplaats te verzamelen blijft het ook nog best betaalbaar.

In een bruidsjurk naar de camping
De stacaravan gaat als een speer. Een paar weken na de start van de bouw staat hij al bijna volledig. Lieke: “Nu zijn we nog even druk met de bouw en inrichting maar we fantaseren ook al volop over het moment dat hij af is. Hoe we er dan allemaal van kunnen genieten. Kinderfeestjes bijvoorbeeld zijn hier natuurlijk veel leuker (en gemakkelijker!) en ook onze bruiloft deze zomer zal zich voor een deel hier afspelen. Het lijkt ons leuk om hier na de ceremonie met onze daggasten gezellig te barbecueën en te borrelen. Dat past meer bij ons dan een van A tot Z geregisseerd huwelijk. En de gasten kunnen hun tentje op het veld opzetten en lekker blijven slapen.”

 

caravan bouwen

Meer verhalen van onze stamgasten lees je hier.