Ouderwets gezellig: familievakantie in een bungalow

Al zo’n 20 jaar zijn ze graag geziene gasten op Camping Distelloo: de familie Langeveld uit Den Haag. Ouders Len en Charles hebben een vaste plek en ook hun zoon Arold is vaak te vinden in zijn ‘keet’. Die gezelligheid, de mooie herinneringen en het feit dat haar kinderen nog steeds met veel plezier meegaan, maakt dat hun dochter Heleen ook met regelmaat terugkeert naar ‘hun familiebos’ in Helvoirt. Al jaren huurt ze in de meivakantie samen met een bevriend gezin de 8‐persoons bungalow. Degene die vrij is, geniet er van de rust. Degene die moet werken of huiswerk heeft doet dat vanuit daar.

We zijn eigenlijk de zigeunerfamilie van Distelloo”, vertelt ze lachend. “Mijn ouders komen hier al jaren. En van ‘naar opa en oma op de camping’ werd het vanzelf onze eigen plek.” Heleen – een vrolijke, vlotte verschijning – geniet zichtbaar van haar verblijf en de rust op de camping. Zeker vandaag, want al haar ‘huisgenoten’ – man Bas, kinderen Lena (15), Rieks (13) en Charlotte (7) en het bevriende gezin – zijn een dagje naar de Efteling. We zijn met twee gezinnen maar vaak met meer. De hele week dat we hier zijn, is het een zoete inval. Vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen komen langs en blijven een nachtje logeren, vrienden komen een dagje over. Gisteren zaten we hier gezellig met 20 man te barbecuen in de bungalowtuin.”

Geen stadse spelregels en puberissues
Waarom na al die jaren nog steeds naar Distelloo? “We overwegen wel eens om ergens anders heen te gaan. Een luxer park waar meer activiteiten zijn voor de kinderen. Maar als ik het mijn kinderen vraag, gaan ze het liefst hierheen. Ze tellen letterlijk de nachten totdat we weer gaan. Dat is gezien hun leeftijd toch wel heel bijzonder. Er is weinig, dat is het mooie van Distelloo. Kinderen van alle leeftijden zoeken elkaar op en vermaken zich samen. Zelfs als je 15 bent sta je dan opeens op het springkussen of speel je verstoppertje in plaats van rond te hangen in een game room of wifi‐ruimte. Er zijn geen ‘stadse spelregels’, geen puberissues. Je kunt alleen lekker buiten zijn en vies worden. Zo verrukkelijk ouderwets. De kinderen stappen ’s ochtends op hun fiets en gaan naar het veld. We zien ze pas weer als ze honger hebben. Heerlijk toch!”

IMG_8495
 Meer verhalen van onze stamgasten lees je hier.