De camping

De camping is bosrijk, autovrij, kindvriendelijk en richt zich op kampeerders die willen genieten van rust en natuur en kinderen die de ruimte krijgen om te spelen. Distelloo heeft een groot aantal jaarplaatsen, vier kampeerveldjes, een aantal huisjes en drie trekkershutten.
Honden zijn niet toegestaan.

faciliteiten & info

De camping is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er nette toiletgebouwen met wasserette, een gezellige kantine, een friettent, een campingwinkel, een buitenzwembad, speeltuin en gratis wifi.

Toiletgebouw

Nabij de kampeerweiden staat een verwarmd toiletgebouw met douches. Buiten het gebouw zijn tevens plekken om af te wassen, is een wasserette met drooginrichting en een speciale ‘baby home’ voor de verzorging van de kleintjes. Voor mindervaliden zijn er aangepaste toiletten en een wasruimte, ook te gebruiken voor niet invalide.

Kantine

Distelloo heeft een gezellige kantine waar op koude dagen en avonden het haardvuurtje brandt en waar het op zonnige dagen goed toeven is op het terras. Hier kun je genieten van een lekker kopje koffie, (speciaal)biertje of glaasje fris. Tevens zijn er spelletjes en speelgoed in de kantine beschikbaar voor de kinderen. Ook zonder iets te bestellen, ben je van harte welkom om gebruik te maken van het terras en de kantine.

De kantine is geopend in de weekenden, op feestdagen en schoolvakanties.

Winkel

Naast de kantine vind je een kleine campingwinkel waar je elke ochtend verse broodjes, croissantjes en brood kunt krijgen. Verder vind je in de campingwinkel een beperkt assortiment (houdbare) levensmiddelen, beleg, verzorgingsproducten, kampeerartikelen, ijsjes, drank en speelgoed.

De winkel is geopend in de weekenden, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Friettent

Voor een lekker bakje friet en snacks kun je terecht in de friettent op het Distelloo-terrein.

De friettent is geopend in de weekenden, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Zwembad

Er is een zwembad voor kinderen en peuters.

Speeltuin en zandbak

We hebben een mooie natuurspeeltuin waar zowel de grote als de kleine kinderen eindeloos kunnen spelen, klimmen en glijden.

Contact

Camping Distelloo
Nick & Josje

Margrietweg 1
5268 LW
Helvoirt

0411 642154

camping@distelloo.nl

Geschiedenis

Het is 1963, opa en oma Jansen starten Camping Distelloo, dan nog een heidegebied met veel jonge dennen. Distelloo dankt haar naam aan het land (loo) van de distels, welke vroeger volop dit gebied domineerde. Langzaam maar zeker groeide de dennenbomen en beplanting uit tot het bos van heden, en ontstond er een mooie groene boscamping. Met name mensen uit de randstad weten Distelloo snel te vinden. Later komen ook de jonge gezinnen uit de steden in de omgeving om tot rust te komen en kinderen de ruimte te geven om te spelen in de natuur.

Nic (pa) Jansen werkt al vroeg mee om Distelloo op te bouwen. Onder zijn handen werden de huisjes gebouwd, infrastructuur aangelegd, twee sanitair gebouwen geplaatst, een zwembad gerealiseerd en een speeltuin gecreëerd. Ondertussen zijn ook Nic’s vrouw Angenita en hun 3 kinderen erbij gekomen. Het zijn tropenjaren, ze werken hard en de camping groeit. Maar wel op geheel eigen wijze. Nic en Angenita houden er een bijzondere visie op na die bijdraagt aan de rust en gemoedelijke sfeer op de camping.

Dankzij hun werkwijze is en blijft de camping groen, verre van commercie, aangelegde paden en een sociale plek voor iedereen. Een bijzonder plekje middenin de natuur. De geschiedenis herhaalt zich: zoon Nick werkt ook al vanaf jonge leeftijd mee op de camping en heeft inmiddels het stokje van zijn ouders overgenomen. Samen met zijn vriendin Josje en de drie meisjes zetten zij Distelloo voort.